Klik hier als je wilt reageren

 

 

KiKaROW-Rondje NL

 

KiKaROW is een initiatief van roeiverenigingen in heel Nederland om een financiële bijdrage te leveren aan het onderzoek naar kinderkanker en de genezing ervan. In samenwerking met het Prinses Maxima Centrum in Utrecht (Landelijk centrum voor Kinderkanker) willen we geld bij elkaar roeien voor het onderzoek LATER. Dit onderzoek richt zich op de lichamelijke en psychische effecten op lange termijn van de behandelingen die de kinderen moeten ondergaan. Voor dit onderzoek is ruim een half miljoen euro nodig.

Voor 2019 staat het Rondje NL op het programma. Hierin gaan we gedurende 14 weekenden al roeiende langs bij de 60 roeiverenigingen in Nederland. Met een speciale roeiboot wordt deze afstand van 1400 kilometer afgelegd. In deze boot zitten survivors, roeiers, toproeiers en voormalige top-roeiers. Vanuit de verschillende verenigingen roeien boten een of meer etappes mee. Roeivereniging Aeneas organiseert alle activiteiten in het Midden-Limburgse en is op 12 mei het eindpunt van de etappe Eindhoven-Roermond. Op 18 mei is de etappe Roermond-Maastricht en op 19 mei roeien ze vanuit Roermond naar Venlo.

Kworaki.[antispam].@rvaeneas.nl           www.kikarow.nl/rondje-nl

 

Donaties kunt u doen via

IBAN:

NL47RABO0131224107

TNV RV Aeneas Roermond

OVV Kikarow 

en naam van roeier

    

Stand van de meter

  kikarow-stand-donaties 2

Donatie hebben we mogen ontvangen van

 

Familie Geelen

&


janlindersHerten


&

 

sif-logo

Extra editie! Nieuwsbrief KIKAROW

april 2019

 

Na een wekenlange periode van intensieve voorbereidingen naderen de KIKAROW-activiteiten nu het ultieme moment waarop het allemaal gaat gebeuren, op zondag 12 mei.

 

Om iedereen nog een keer op de hoogte te brengen zijn nu de volgende activiteiten gepland:

 

  1. Zaterdag     6 april 20.00 uur:                                   PUB-Quiz sponsoractie
  2. Zondag       12 mei start 07:00 uur in Eindhoven:       7 Sluizentocht Sponsortocht
  3. Zondag       19 mei start 11:00 uur in Roermond:       Roeitocht van Roermond naar Venlo    Sponsortocht (meeroeien in de KIKAROW roeiboot of met eigen team)
  4. Statiegeldactie sponsoractie bij AH XL.

KIKAROW is een landelijke actie

Andere roeiverenigingen hebben nu al goed gescoord. Gezien de wat tegenvallende reacties vanuit onze vereniging tot nu toe, willen we hierbij iedereen oproepen alsjeblieft deel te nemen aan één of meerdere activiteiten én om in je familie en vriendengroepen sponsoring te verzamelen voor het goede doel om kinderkanker effectief te kunnen behandelen en bestrijden.

 

Voor de volgende activiteiten hebben we héél dringend vrijwilligers nodig:

Datum

 

Activiteit

Aantal vrijwilligers

zondag

12 mei

 

7 Sluizentocht Eindhoven – Roermond

Ontvangst van het Kikarow-team met roeiers in Roermond. Feestelijk onthaal met overdracht van de KIKA-cheque door het bestuur.

Kikarow-boot moet met trailer gestald worden 

5 vrijwilligers gevraagd voor het organiseren en voorbereiden van het ontvangst 

vrijdag

17 mei

 

Kikarow-team komt overnachten in ons clubhuis.

5 vrijwilligers gevraagd voor het organiseren en voorbereiden van het ontvangst

zaterdag 18 mei

 

Ontbijt verzorgen voor het Kikarow-team dat in ons clubhuis heeft overnacht en naar Maastricht roeit.

Onze roeiers begeleiden het Kikarow-team naar Maasbracht.  

5 vrijwilligers gevraagd voor het organiseren en voorbereiden van het ontvangst

zondag

19 mei

 

Kikarow-team ontvangen in Roermond voor de  roeitocht van Roermond naar Venlo.

RV Aeneas begeleidt Kikarow team met boten naar Venlo.

5 vrijwilligers gevraagd voor het organiseren en voorbereiden van het ontvangst

 

 

 

 

 

Al is het echt voor deze ene keer, meld je nu aan bij

Wilma Geelen (ueihtamliw.[antispam].@gmail.com) of Karin Clerx (xrelc.k.[antispam].@maasniel.nl)

 

 

 

 

Roei mee voor KiKaRow

 

Op 18 en 19 mei kun je KiKaRow steunen door mee te roeien.

Wat gaat er gebeuren? RV Aeneas gaat ‘De Vin’ (de zeesloep van KiKaRow) tijdens zijn rondje Nederland begeleiden met een grote armada van eigen boten tijdens zijn tocht over de Limburgse wateren.  Op zaterdag 18 mei kan dat tot aan sluis Linne (vv) of sluis Maasbracht (vv).

Op zondag 19 mei kun je meeroeien naar Venlo.

 

Waarom doe je het?

KiKaRow is een samenwerking van Kika en roeiend Nederland. Samen willen we geld bij elkaar brengen voor een onderzoek naar de effecten op langere termijn van de behandelingen die kinderen met kanker ondergaan. Dit in samenwerking met het landelijke centrum voor kinderkanker-bestrijding het Koningin Maxima Centrum in Utrecht.

Voor meer informatie kun je ook kijken op de website www.Kikarow.nl

Wat wordt er van je verwacht?

Om mee te kunnen roeien moet je (per persoon) een minimale bijdrage betalen van € 1,-- per te roeien kilometer. Het is de bedoeling dat je je hiervoor laat sponsoren door vrienden, bekenden familie, collega’s  etc. Het is de kunst om een zo hoog mogelijk bedrag per kilometer bij elkaar te krijgen. De roeier met het hoogste bedrag per kilometer zal extra in het zonnetje gezet worden en krijgt een mooie prijs.  
Daarnaast zijn er per deelnemer nog € 10,-- aan vaste kosten als bijdrage in de organisatiekosten als je meeroeit naar Venlo.

 

Trajecten

·       Zaterdag 18 mei: Clubgebouw - Sluis Linne - Clubgebouw,  12 kilometer.

·       Zaterdag 18 mei: Clubgebouw - Sluis Maasbracht - Clubgebouw, 20 kilometer.

·       Zondag 19 mei: Clubgebouw - Venlo, 30 kilometer.

Voor het traject op zondag is het mogelijk om met meer roeiers per boot in te schrijven. Onderweg kan er gewisseld worden ter hoogte van Rijkel/Neer en bij sluis Belfeld. Het vervoer kun je zelf regelen (meefietsen) of hiervoor terugvallen op de organisatie. Ook zorgt de organisatie ervoor dat de boten weer teruggebracht worden naar Roermond.

Op ‘De Vin’ zijn tijdens de tocht naar Venlo (19 mei) ereplaatsen voor twee roeiers en een stuur.

 

Tijdschema

Het vertrek is in de ochtend, de juiste tijden maken we nog bekend.

Inschrijven

·       Inschrijven kan zowel schriftelijk (formulieren liggen op de tafels in clubgebouw) als digitaal via onze website of deze link

·       Je schrijft je bij voorkeur in als team  (inclusief eventuele wisselroeiers). Heb je geen team maar wil je wel mee doen dan kun je je ook individueel inschrijven. We kijken dan of je als wisselroeier aan een team toegevoegd kunt worden of met enkele individuele roeiers een boot kunt vullen.

·       Bij de inschrijving geef je de boot aan die je eerste voorkeur heeft. Ook geef je een tweede voorkeur voor een boot aan. De organisatie wijst uiteindelijk op basis van de inschrijvingen de boot toe.

·       Inschrijven kan tot 1 mei 2019.

 

Meer informatie:

Meer informatie over deze tochten kun je krijgen bij de leden van het  organisatiecomité (Annelies den Uijl, Wilma Geelen, Karin Clerx of Ron Limborgh) Ook kun je vraag mailen naar worakik.[antispam].@rvaeneas.nl of kijken op de www.rvaeneas.nl/kikarow.