logo-aeneas-banner-03

Binnenkort is het weer zo ver, het Winterseizoen gaat in!

Geplaatst op 01-10-2023  -  Categorie: Safety  -  Auteur: veiligheids commissie

Zoals iedereen wel gemerkt heeft zijn de dagen weer korter aan het worden: de herfst is zich aan het melden en dat betekent voor ons roeiers dat het Winterseizoen er weer aan komt. Op 29 oktober gaat de Wintertijd weer in en dat betekent dat vanaf dan de Winterregels weer van kracht zijn. Maar… dat zou ook eerder kunnen zijn, namelijk als de watertemperatuur lager wordt dan 10 °C. Hou dus goed de SafetyApp op de website in de gaten! 

Klik jij wel eens verder in de app dan wat je direct ziet op de homepage van Aeneas? Neus er eens rond. Zo kun je de watertemperatuur van de afgelopen dagen bekijken of de bliksen- en buienradar bekijken en zo je roeitocht beter plannen mocht het weer binnen een bepaalde tijd na vertrek omslaan. Doe dat zeker op dagen dat wisselvallig weer voorspeld wordt, zoals flinke windstoten of onweer.

Draag in de winter een reddingsvest! Voor stuurlieden is het in het winterseizoen sowieso verplicht, maar ook voor de roeiers heeft Aeneas speciale reddingsvesten die niet in de weg zitten met roeien. Je vindt ze in loods 1 bij de veiligheidsattributen. 

Alléén het water op? Dan mag je niet verder roeien dan het restaurant van Marina Oolderhuuske! Ook dit is één van de winterregels. Mocht je toch verder willen roeien, dan mag dat uitsluitend als een andere roeiboot binnen 100 meter bij je vandaan is [en blijft].

Veiligheid is iets van ons allemaal! Als je ’s avonds op de bank zit, surf dan nog eens naar het sinds vorig jaar operationele veiligheidsplan met bijlagen. Voor de Winterregels heb je bijlage 5 nodig: paragraaf ”Specifieke Veiligheid Aeneas”.